ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης «ΜΕΘΑΝΑ 2018» που διοργανώθηκε, σε συνεργασία με το ΝΟΤΚ, το Σαββατοκύριακο 13&14 Οκτωβρίου, με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων και του Ναυτικού Ομίλου Μεθάνων «Νηριής» στη διαδρομή Φάληρο-Μέθανα-Φάληρο.
Ο αγώνας που διεξήχθη στα πλαίσια του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος της Ελλ. Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και από φέτος εντάσσεται στη σειρά αγώνων «ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ», ξεπέρασε τις προσδοκίες και το ρεκόρ σε συμμετοχές, καθώς τα σκάφη που δήλωσαν συμμετοχή ήταν πάνω από 100 και τερμάτισαν 65!
Το Σάββατο οι Βόρειοι άνεμοι εντάσεως έως και 5 Β οδήγησαν πολύ γρήγορα τα σκάφη στα φιλόξενα Μέθανα. Στην κατηγορία ORC International πρώτευσε το σκάφος PIX-LAX III του ΝΟΤΚ, στα ORC Club το σκάφος SERENITY του ΝΑΟΕΦ και στα ORC Non-Spinnaker το σκάφος MELODIE του ΣΕΑΝΑΤΚ.
Το βράδυ του Σαββάτου απονεμήθηκαν τα έπαθλα στους νικητές της πρώτης ιστιοδρομίας κατά τη διάρκεια μιας όμορφης τελετής απονομής, που διοργανώθηκε με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων και του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Καραγιάννη.
Αξιοσημείωτη ήταν η καινοτομία εξαγωγής των αποτελεσμάτων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο και η προβολή τους σε οθόνη στο χώρο της Γραμματείας του αγώνα, γεγονός που έδωσε ξεχωριστό ενδιαφέρον στα πληρώματα που είχαν ήδη τερματίσει.
Την Κυριακή, η εκκίνηση δόθηκε μπροστά στο παλιό Λιμάνι, κάτω από άριστες συνθήκες και τα σκάφη ταξίδεψαν όρτσα μέχρι το Φάληρο. Στη 2η Ιστιοδρομία πρώτο ήταν στα ORCi το σκάφος CHRISTINA II του ΠΟΙΑΘ, στα Club το σκάφος ΑΠΙΔΑΥΛΟΣ ΝΑΥΣ του ΝΟΕ και στα NS το PRESTIGE του ΙΟΠ-ΔΕΗ.
Οι νικητές της Γενικής Κατάταξης ήταν ανά κατηγορία:
ORC International: 1ο PIX-LAX III (ΝΟΤΚ) - 2ο CHRISTINA II (ΠΟΙΑΘ) - 3ο ΩΚΕΑΝΙΔΑ (ΙΟΠ-ΔΕΗ)
ORC Club: 1ο ANDARIN (ΝΟΠΦ) - 2ο SERENITY (ΝΑΟΕΦ) – 3ο ΑΠΙΔΑΥΛΟΣ ΝΑΥΣ (ΝΟΕ)
ORC Non-Spinnaker: 1ο PRESTIGE (ΙΟΠ-ΔΕΗ) - 2ο MELODIE (ΣΕΑΝΑΤΚ) - 3ο GALAKTIKA (ΝΟΤΚ)
Η ημερομηνία της τελετής απονομής των επάθλων θα ανακοινωθεί σύντομα.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως το Δήμαρχο Τροιζηνίας-Μεθάνων κ. Κωνσταντίνο Καραγιάννη, τον Αντιδήμαρχο κ. Παντελή Βασίλειο, τον Ναυτικό Όμιλο Μεθάνων «Νηριής»,