ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Η σχολή ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης του ΣΕΑΝΑΤΚ, είναι αναγνωρισμένη από τη ΓενικήΓραμματεία Αθλητισμού, και ως σκοπό έχει την παροχή της αναγκαίας εκπαίδευσης, όσον αφορά στην ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης. Οι μαθητές πρέπει να είναι ενήλικες και να γνωρίζουν κολύμβηση, δίχως να υπάρχει περιορισμός άνω ορίου ηλικίας.

Οι έμπειροι εκπαιδευτές, καταξιωμένοι στο χώρο της ιστιοπλοΐας, και το σύγχρονο ιστιοφόρο σκάφος ανοικτής θαλάσσης, που χρησιμοποιείται για την πρακτική εκπαίδευση, εγγυώνται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στο τέλος της εκπαίδευσης, που διαρκεί περίπου 2 μήνες, χορηγείται ύστερα από εξετάσεις πτυχίο, το οποίο σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, επιτρέπει τη διακυβέρνηση ενός ιστιοφόρου σκάφους ανοικτής θαλάσσης.

 

πληροφοριες

Πρακτική Εκπαίδευση

Γίνεται με το σκάφος ’’ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ’’, ένα ΙΜΧ-40 τελευταίας τεχνολογίας, τόσο στην σχεδίαση όσο και στον εξοπλισμό (https://polino.gr).

Περιλαμβάνει 8 μαθήματα, Σάββατο ή Κυριακή, μεταξύ των ωρών 11:00-18:00. Στις περιπτώσεις εντατικών τμημάτων, τα 8 μαθήματα λαμβάνουν χώρα Σάββατο και Κυριακή, μεταξύ των ωρών 10:00-18:00.

Περισσότερες λεπτομέρειες/πληροφορίες θα αναγράφονται στα εκάστοτε λεπτομερή προγράμματα εκπαίδευσης της κάθε εκπαιδευτικής σειράς.

Θεωρητική Εκπαίδευση

Σε οκτώ θεωρητικά μαθήματα, διάρκειας 3 ωρών έκαστο (κάθε Τετάρτη, 19:00-22:00), παρέχονται οι απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, που αφορούν στην ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης, με τρόπο απλό, σαφή και συστηματικό.

Η θεωρητική εκπαίδευση λαμβάνει χώρα διά ζώσης (σε κατάλληλη αίθουσα διδασκαλίας, με σύγχρονα εποπτικά μέσα, στις εγκαταστάσεις του ομίλου μας, στη Μαρίνα Δέλτα Φαλήρου, Καλλιθέα), σε συνδυασμό με εκπαίδευση εξ αποστάσεως (τηλέ-εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας ’’Zoom’’).

Ως εκπαιδευτικό βοήθημα χρησιμοποιείται το πλέον σύγχρονο και πλήρες βιβλίο ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά (http://sailingbook.gr),και το οποίο παρέχεται στους μαθητές μας σε προνομιακή τιμή.

Περισσότερες λεπτομέρειες/πληροφορίες θα αναγράφονται στα εκάστοτε λεπτομερή προγράμματα εκπαίδευσης της κάθε εκπαιδευτικής σειράς.

Εκπαιδευτικές Σειρές Έτους 2023

 

1η σειρά:  1 Μαρτιου 2023 έως 3 Μαΐου 2023

2η σειρά:  29 Μαρτίου 2023 έως 3 Μαΐου 2023

3η σειρά:  20 Σεπτεμβρίου 2023 έως 15 Νοεμβρίου 2023

 

 

 

Εγγραφή Μαθητών

Για την εγγραφή και παρακολούθηση/εκπαίδευση στη σχολή ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης του ΣΕΑΝΑΤΚ, παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας ότι απαιτούνται τα παρακάτω, έγκαιρα, πριν από τηνέναρξη της κάθε εκπαιδευτικής σειράς:

- Επικοινωνία με την γραμματεία του Ομίλου, ούτως ώστε αρχικά να εξασφαλισθεί ότι υπάρχουνδιαθέσιμες θέσεις.
- Συμπλήρωση, υπογραφή, και υποβολή της αίτησης εγγραφής, στη γραμματεία του Ομίλου.
- Καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στην προκαταβολή των διδάκτρων, ώστε να κατοχυρωθείη συμμετοχή στα μαθήματα μιας εκπαιδευτικής σειράς.
- Εξόφληση του ποσού που αντιστοιχεί στα δίδακτρα (πρέπει να έχει γίνει το αργότερο μέχρι την έναρξη των μαθημάτων).

Περισσότερες Πληροφορίες/Διευκρινήσεις

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, που αφορούν στην σχολή ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης του ΣΕΑΝΑΤΚ, μπορείτε να επικοινωνήσετε όπως παρακάτω:
- Γραμματεία ΣΕΑΝΑΤΚ: 210 4130805 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 12:00 - 16:00&Σάββατο: 10:30 - 13:00)
- E-mail ΣΕΑΝΑΤΚ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- Εκπαιδευτής: 693 70 72 333 (Παύλος Κούρκουλος)