ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Nacra17 foil

Διεξήχθησαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες οι τέσσερις πρώτες ιστιοδρομίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νacra17 foil, στη Ν. Ζηλανδία. Οι συνθήκες ανέμου ήταν μέτριες και σχετικά σταθερές, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές προβλέψεις.

Το δίδυμο Σοφίας Μπεκατώρου – Αιμίλιου Μόνου με καλή εμφάνιση για τα δεδομένα του συναγωνισμού, ήταν σε αρκετές στιγμές πολύ ανταγωνιστικό, σε όλες τις πλεύσεις, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις και αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Ιδιαίτερα στη 2η Ιστιοδρομία, φάνηκε η μεγάλη εμπειρία της Σοφίας και του Αιμίλιου στους διεθνείς στίβους, καθώς πραγματοποίησαν μία εξαιρετικής ακρίβειας εκκίνηση από το pin-end και πήραν κεφάλι στο στόλο, επιλέγοντας ταυτόχρονα τη σωστή πλευρά του στίβου, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

 

ellada foil 04122019

 

Η θέση που κατέκτησαν στην ιστιοδρομία αυτή ήταν η 12η, πλασάρισμα που ασφαλώς είναι εντός στόχων. Η θέση αυτή μαζί με τις υπόλοιπες τρείς (20η, 21η και 22η) τους δίνουν μέχρι στιγμής 53 καθαρούς βαθμούς ποινής και βρίσκονται στην 39η θέση της κατάταξης.

Το δεύτερο ελληνικό πλήρωμα με τους Ι. Πασχαλίδη και Μ. Παπαδοπούλου, με θέσεις 19, 17, 24 και 24, έχοντας 60 καθαρούς βαθμούς ποινής βρίσκεται στην 43η θέση της κατάταξης.

Οι επόμενες ιστιοδρομίες είναι προγραμματισμένες για την Πέμπτη 5/12 στις 2 μ.μ. τοπική ώρα, δηλ. στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, με πρόβλεψη για παρόμοιες συνθήκες ανέμου.