ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Nacra17 foil

Ολοκληρώθηκαν τα qualifying series στη Ν. Ζηλανδία με οκτώ συνολικά Ιστιοδρομίες και ξεκινούν τα final series

Πραγματοποιήθηκαν άλλες τέσσερις ιστιοδρομίες σήμερα τα ξημερώματα στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας για την κατηγορία Nacra17 foil και μαζί με αυτές ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του πρωταθλήματος (qualifying series) με 8 ιστιοδρομίες συνολικά.

Το πλήρωμα της Σοφίας Μπεκατώρου και του Αιμίλιου Μόνου έχοντας χθες μία 22η και τρείς 24ες θέσεις, συγκεντρώνει συνολικά 145 βαθμούς ποινής και βρίσκεται στην 46η θέση της γενικής κατάταξης. Το δεύτερο ελληνικό πλήρωμα με τους Πασχαλίδη – Παπαδοπούλου βρίσκεται στην 44η θέση της κατάταξης με 136 βαθμούς ποινής.

Η πρόκριση για την Ολυμπιάδα δεν επιτυγχάνεται από αυτόν τον αγώνα, αφού οι χώρες που έχουν εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκριση είναι οι Ισπανία (9η), Γαλλία (12η), Γερμανία (17η), Σουηδία (25η) και Νορβηγία (26η), όλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στη γενική κατάταξη προηγείται το Βρεττανικό πλήρωμα των Gimson-Burnet με 20 βαθμούς, στη δεύτερη θέση είναι το Ιταλικό σκάφος των Bissaro-Frascari με 21 βαθμούς και στην τρίτη θέση το πλήρωμα των αδελφών Outteridge από την Αυστραλία με 23 βαθμούς ποινής.

Η επόμενη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (final series) ξεκινάει σήμερα τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος (11 π.μ. τοπική ώρα) για το Silver fleet όπου θα αγωνιστούν τα ελληνικά πληρώματα με βασικό στόχο την απόκτηση εμπειρίας από τη «Formula1» της ιστιοπλοίας ολυμπιακών κατηγοριών, για την κάλυψη των τεχνικών κυρίως λεπτομερειών που τους στέρησαν τις υψηλότερες θέσεις.

Καλή συνέχεια!