ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΝΑΤΚ

Καλλιθέα, 18 Ιανουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Ναυτικός Όμιλος ΣΕΑΝΑΤΚ καταδικάζει ,με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, κάθε φαινόμενο ή προσπάθεια σεξουαλικής, ψυχολογικής ή σωματικής κακοποίησης, αλλά και κάθε μορφής κατάχρησης εξουσίας. Παρόμοιες πρακτικές δεν έχουν απολύτως καμία θέση στον αθλητισμό, και ιδιαίτερα στο άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Με αφορμή τη συγκλονιστική καταγγελία της Ολυμπιονίκου Σοφίας Μπεκατώρου, εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή μας στην ίδια, αλλά και σε οποιονδήποτε/οποιανδήποτε έχει υπάρξει θύμα κακοποίησης, και ενθαρρύνουμε την άμεση και υπεύθυνη καταγγελία παρόμοιων και ανάλογων περιστατικών, απέναντι στα οποία θα πρέπει να επιδεικνύεται μηδενική ανοχή. Ελπίζουμε, λοιπόν, να διερευνηθεί γρήγορα και σε βάθος, με θεσμικότητα, η συγκεκριμένη καταγγελία και να αποδοθεί δικαιοσύνη, θεμελιώδες δικαίωμα όλων μας.

Στον αθλητισμό, πέρα από τις αθλητικές και αγωνιστικές δράσεις, επιτυχίες και αποτυχίες, προέχει η καλλιέργεια των κατάλληλων συνθηκών και προτύπων για την ενδυνάμωση ενός συστήματος αξιών, με επίκεντρο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη συλλογικότητα και την ευγενή άμιλλα. Αυτή , πρωτίστως, είναι η βασική μας αποστολή και ευθύνη ως κύτταρα αθλητισμού και πολιτισμού , απέναντι στα χιλιάδες παιδιά και νέους, που αθλούνται στο θαλάσσιο στίβο, και αυτή πρέπει με συνέπεια να υπηρετούμε όλοι μας .

Προς την κατεύθυνση αυτή, επομένως, αναμένουμε από το ΔΣ της ΕΙΟ και από όλους τους συναρμόδιους παράγοντες και εμπλεκόμενους στο ζήτημα, να πράξουν τα δέοντα, με ωριμότητα και υπευθυνότητα, διευκολύνοντας την απαραίτητη διαδικασία ανάδειξης των αιτιών και αποκατάστασης των όποιων αδυναμιών, που προκαλούν τέτοια ή παρόμοια τραγικά περιστατικά και πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία της ελληνικής ιστιοπλοΐας και του αθλητισμού, γενικότερα .

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΣΕΑΝΑΤΚ