ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ο ΣΕΑΝΑΤΚ διοργάνωσε τον αγώνα Ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θάλασσας «Παράκτια – Ιωσήφ Θεοδώρου 2019»

Μεγάλη συμμετοχή σκαφών και πληρωμάτων, σταθερός άνεμος και καλός καιρός ήταν τα βασικά συστατικά της επιτυχίας για τον αγώνα Ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θάλασσας «Παράκτια – Ιωσήφ Θεοδώρου 2019» που διοργάνωσε ο ΣΕΑΝΑΤΚ το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019.Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του ιδρυτικού μέλους και πρώην Αντιπροέδρου του Ομίλου, άξιου ιστιοπλόου και υπέρμαχου του Ναυταθλητισμού, Ιωσήφ Θεοδώρου, ο οποίος χάθηκε άδικα προ διετίας. Πριν
την εκκίνηση του αγώνα τελέστηκε, σε κλίμα συγκίνησης, τρισάγιο στο θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Ναυταθλητικής Μαρίνας Καλλιθέας.
Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 43 σκάφη ανοικτής θαλάσσης από 10 διαφορετικούς Ομίλους με πάνω από 130 αθλητές ως πλήρωμα.
Στην κατηγορία ORC Sport στη Γενική Κατάταξη πρώτευσε το σκάφος Cyclades Force του Ν.Ο. Καλαμακίου, στη δεύτερη θέση ήταν το σκάφος Skorpios του Ν.Ο. Ικαρίας και στην τρίτη θέση το σκάφος Argonaftis V του ΣΕΑΝΑΤΚ.
Στις επιμέρους κατηγορίες της ORC Sport τα αποτελέσματα ήταν:
Κατηγορία Sport 1: – 1ο Argonaftis V (ΣΕΑΝΑΤΚ), 2ο Blue Line (ΣΕΑΝΑΤΚ) και 3ο Lina II (ΙΟ Πειραιώς)
Κατηγορία Sport 2: 1ο Cyclades Force (ΝΟ Καλαμακίου), 2ο Peran (ΣΕΑΝΑΤΚ) και 3ο Ikaria (ΣΕΑΝΑΤΚ) και
Κατηγορία Sport 3: 1ο Skorpios (ΝΟ Ικαρίας), 2ο Bell’Angiolina (ΣΕΑΝΑΤΚ) και 3ο Ric et Rac (ΣΕΑΝΑΤΚ).
Στην Κατηγορία ORC Non-Spinnaker πρώτευσε το σκάφος Galaktika (ΝΟΤΚ), στη δεύτερη θέση ήταν το σκάφος Natalia A (ΣΕΑΝΑΤΚ) και στην τρίτη θέση το σκάφος Melodie (ΣΕΑΝΑΤΚ).
Ο αγώνας ήταν ο τρίτος από τους πέντε συνολικά αγώνες Ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θάλασσας που διοργανώνει ο ΣΕΑΝΑΤΚ για το 2019 και που αποτελούν μέρος του επίσημου πρωταθλήματος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής
Ομοσπονδίας.
Οι επόμενοι αγώνες είναι ο Αγώνας ΛΑΓΟΥΣΕΣ 2019 στις αρχές Σεπτεμβρίου και ΜΕΘΑΝΑ 2019 στα μέσα Οκτωβρίου, αγώνες στους οποίους περιμένουμε ακόμα πιο πολλές συμμετοχές σκαφών και πληρωμάτων. Μάλιστα ο αγώνας ΛΑΓΟΥΣΕΣ 2019 αποτελεί μέρος του ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, μιας σειράς αγώνων
που θεσμοθετήθηκε το 2018 σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Ναυτικούς Ομίλους της Καλλιθέας και είχε ιδιαίτερη μεγάλη επιτυχία, προβάλλοντας την πόλη μας στο θαλάσσιο στίβο.

Καλλιθέα, 15 Ιουλίου 2019