Εγκαταστασεις - Υποδομες

Η έδρα και οι εγκαταστάσεις του Συλλόγου βρίσκονται από την ίδρυσή του στον Φαληρικό Όρμο, στην παραλία της Καλλιθέας στις Τζιτζιφιές.

 

Υποδομες

Περίοδος 1982 έως 2002

Ο Σύλλογος αρχικά εγκαταστάθηκε σε παραχωρημένη από τον ΕΟΤ έκταση 15 στρεμμάτων. Στη έκταση αυτή δημιουργήθηκαν πλήρεις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές με προκυμαία μήκους 450 μέτρων, γλίστρα ολυμπιακών προδιαγραφών για τα σκάφη τριγώνου και φουσκωτά, κτίσματα εμβαδού 300 τετραγωνικών μέτρων που στέγαζαν τα γραφεία, τις αίθουσες διδασκαλίας τα αποδυτήρια , χώρους υγιεινής , χώρους φύλαξης σκαφών τριγώνου και υλικών , καθώς και το κυλικείο. Οι εγκαταστάσεις ήταν περιφραγμένες , υπήρχε οδικό δίκτυο τσιμεντοστρωμένο και ασφαλτοστρωμένο, χώρος ανέλκυσης και συντήρησης σκαφών ανοικτής θάλασσας, δεξαμενή νερού, δεξαμενή λυμάτων, δίκτυο φωτισμού, παιδική χαρά και πλήρη δενδροφύτευση. Όλες οι ανωτέρω εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν κατά 90% με χρήματα του Συλλόγου , δωρεές και πολύ προσωπική εργασία των μελών.

Περίοδος 2002 έως 2007

Λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ο χώρος αναπλάθεται πλήρως και δημιουργούνται Ολυμπιακές εγκαταστάσεις με κυριότερη την κατασκευή Ναυταθλητικού Λιμένα. Οι εγκαταστάσεις του Συλλόγου κατεδαφίζονται και ο Σύλλογος φιλοξενείται προσωρινά σε χερσαίο χώρο στο Μικρολίμανο και στον λιμενίσκο του ΣΕΦ. Η πολιτεία με τον νόμο …….. δίνει στον Σύλλογο το δικαίωμα επανεγκατάστασης στον φυσικό του χώρο μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγόνων, δηλαδή στην Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας .  

Περίοδος 2007 έως σήμερα

Το 2007 ο Σύλλογος επιστρέφει στον φυσικό του χώρο και εγκαθίσταται σε μέρος των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Διαθέτει γραφείο, εντευκτήριο, αποδυτήρια, χώρο για την ιστιοπλοΐα τριγώνου, αποθήκη υλικών και θέσεις ελλιμενισμού σκαφών ανοικτής θαλάσσης. Εκκρεμεί από πλευράς πολιτείας η οριστικοποίηση της επανεγκατάστασης.