ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλλιθέα, 31 Αυγούστου 2019

Έναρξη προπονητικής και αγωνιστικής περιόδου 2019-20 του Τμήματος Ολυμπιακών Διαδρομών (Τμ. Τριγώνου) – Λειτουργία και Προπονητές

Ανακοινώνουμε στους αθλητές, τους γονείς και τα μέλη μας ότι το Τμήμα Τριγώνου ξεκινά την προπονητική και αγωνιστική περίοδο 2019-20 το ερχόμενο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.

Η προπονητική και αγωνιστική περίοδος θα διαρκέσει από Σεπτέμβριο 2019 έως και Ιούλιο 2020,σε μέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν, αναλόγως και των σχολικών και λοιπών υποχρεώσεων των παιδιών.

Το Τμήμα Τριγώνου θα λειτουργεί 4 ημέρες την εβδομάδα, σε δραστηριότητες προπόνησης, θεωρίας και εκγύμνασης. Παράλληλα, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε το Εντευκτήριο του Ομίλου να αποτελέσει πόλο έλξης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους γονείς κατά τα Σαββατοκύριακα.

Βασικοί στόχοι του Τμήματος είναι τόσο η εκμάθηση Ιστιοπλοϊας, και οι αγωνιστικές επιτυχίες στο πιο υψηλό επίπεδο, συνεχίζοντας την παράδοση που χάραξαν πανάξιοι αθλητές μας με Πανελλήνιες, Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες νίκες, όσο και η ανάπτυξη του ναυταθλητισμού, η καλλιέργεια της ναυτοσύνης και η προώθηση της θαλασσινής παράδοσης σε νέες γενιές.

Θεωρούμε ως Όμιλος ιδιαίτερα σημαντικό να επιτύχουμε τα παραπάνω όλοι μαζί, παράγοντες, αθλητές, γονείς και φίλοι, σε ένα πλαίσιο λειτουργίας που θα υπηρετεί και θα προάγει τις υψηλές αξίες του αθλητισμού, της υγιεινής ζωής, των ευγενικών αρχών της άμιλλας, της αλληλοβοήθειας και του αμοιβαίου σεβασμού.

Προπονητική ομάδα για τη νέα αγωνιστική περίοδο:
- Κατηγορία Optimist (Τμήμα ακαδημιών, προαγωνιστική και αγωνιστική ομάδα): Προπονητής θα συνεχίσει να είναι ο Στράτος Βόκουρας.

Ο Στράτος, αθλητής για πολλά χρόνια με διακρίσεις σε Optimist, Laser και Europe,διετέλεσε προπονητής στο ΝΑΣ, στο Ν.Ο.Β.Σ Σαλαμίνας, στον ΙΟΠ και στον Ολυμπιακό σε Summer Camp, τμήματα ανάπτυξης, αλλά και αγωνιστικές Ομάδες Optimist και Laser. Είναι προπονητής στον Όμιλό μας από πέρυσι, και είχε την τεχνική ευθύνη των αγωνιστικών αποστολών μας σε αρκετούς αγώνες, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο μισό της περιόδου, τόσο σε Optimist όσο και σε Laser.

- Κατηγορία Laser (Προαγωνιστική και αγωνιστική ομάδα): Προπονητής από φέτος θα είναι ο Πάνος Συνοδινός.

Ο Πάνος έχει πολύ σημαντική εμπειρία ως αθλητής σε Optimist, Laser και Ανοικτή Θάλασσα, σημείωσε πανελλήνιες νίκες τόσο στα Laser 4.7, όσο στα Radial και τα Standard, και εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα σε διεθνείς αγώνες στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια διετέλεσε προπονητής Laser στο Ν.Ο. Βουλιαγμένης, τόσο σε αναπτυξιακές κατηγορίες, όσο και στην αγωνιστική ομάδα Laser 4.7, και ήταν τεχνικός υπεύθυνος σε αποστολές σε διεθνείς αγώνες. Είναι τελειόφοιτος της σχολής Χημικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Φυσικά και οι δύο προπονητές μας είναι διπλωματούχοι προπονητές Ιστιοπλοίας Ολυμπιακών διαδρομών και έχουν δίπλωμα χειριστή ταχυπλόου και κυβερνήτη σκαφών ανοικτής θαλάσσης.

Η Κατερίνα Καφετζή προπονήτρια των ακαδημιών την προηγούμενη χρονιά, ενδεχομένως θα είναι μαζί μας στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και στο Summer Camp.

Υπεύθυνος, εκ μέρους του Δ.Σ., για το Τμήμα Τριγώνου είναι ο Κώστας Γιαμαλίδης, Αντιπρόεδρος και Έφορος Τριγώνου (τηλ. επικοινωνίας 6947-999032). Ο Κώστας είναι αρμόδιος για κάθε ζήτημα που απασχολεί αθλητές και γονείς ή για οποιαδήποτε απορία και ερώτηση. Φυσικά, για τεχνικά ζητήματα κατ αρχήν αρμόδιοι είναι οι προπονητές. Η εφορία του Τμήματος θα πλαισιωθεί με βοηθούς εφόρου, που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Η Μαρία Βόρδου (τηλ επικοινωνίας 6945-307039) θα εξακολουθήσει να είναι η Γραμματέας του Ομίλου, αρμόδια και πάντα πρόθυμη για ενημέρωση, πληροφορίες και διευκόλυνση των γραμματειακών και λοιπών διαδικαστικών ζητημάτων. Η Γραμματεία του Ομίλου θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από 12:00 – 16:00 και το τηλέφωνο είναι 210-4130805.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα διοργανώσουμε, εκτός από αγωνιστικές, και άλλες δραστηριότητες αναψυχής και εκπαίδευσης, πάντα σχετικές με το Ναυταθλητισμό και την Ιστιοπλοϊα.

Το Τμήμα Τριγώνου θα λειτουργεί βάσει συγκεκριμένου Κανονισμού Λειτουργίας, ο οποίος θα περιγράφει τις αρχές λειτουργίας με πυξίδα τις ευγενικές αξίες του αθλητισμού, το πλαίσιο και τους κανόνες, τα δικαιώματα, αλλά και τις υποχρεώσεις όλων των παραγόντων και μερών που συνθέτουν τη λειτουργία του Τμήματος και του Ομίλου, υπό την αρμοδιότητα και επίβλεψη του Δ.Σ.

Καλωσορίζουμε στον Όμιλό μας τον Πάνο, ευχόμαστε καλή συνέχεια για δεύτερη σεζόν στο Στράτο και ευχαριστούμε την Κατερίνα για τις υπηρεσίες της, ελπίζοντας να την έχουμε σύντομα πάλι κοντά μας.

Πάνω απ όλα, Καλωσορίζουμε τους παλιούς και νέους αθλητές μας και τους ευχόμαστε να έχουν μια ευχάριστη, δημιουργική, χαρούμενη, ασφαλή και επιτυχημένη ναυταθλητική χρονιά στους θαλάσσιους στίβους με πολλές αγωνιστικές επιτυχίες και νίκες!

Εκ μέρους του Δ.Σ.
Κώστας Γιαμαλίδης
Αντιπρόεδρος και Έφορος Τριγώνου