ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΝΑΤΚ

O Αιμίλιος Μόνος στη «γραμμή εκκίνησης» του πιο σημαντικού αγώνα πρόκρισης για την Ολυμπιάδα του Τόκυο στα Nacra17 foil

Ένας ακόμα τεράστιος αγώνας ξεκινάει σήμερα για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή μας Αιμίλιο Μόνο, αυτήν τη φορά στο μακρινό Auckland της Νέας Ζηλανδίας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 της πιο εξελιγμένης κατηγορίας σκαφών Nacra 17 foil.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ταυτόχρονα πρόκριση για την Ολυμπιάδα του 2020 στο Τόκυο, δίνοντας 5 εισιτήρια στις χώρες που θα είναι πιο ψηλά στη γενική κατάταξη. Στον αγώνα συμμετέχουν ορισμένοι από τους μεγαλύτερους ιστιοπλόους της εποχής μας, με κορυφαίες επιτυχίες και συμμετοχές σε Ολυμπιάδες, America’s Cup, Volvo Ocean Race και άλλους αγώνες διεθνούς εμβέλειας και ωκεανοπορίας. Ακόμα και η συμμετοχή σε έναν τέτοιο αγώνα θεωρείται επίτευγμα, τόσο όσον αφορά στο αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και στον τομέα της προετοιμασίας, και της οικονομικής υποστήριξης.

Ο Αιμίλιος τρέχει μαζί με την Σοφία Μπεκατώρου, επίσης κορυφαία αθλήτρια της ελληνικής ιστιοπλοίας, δύο φορές Ολυμπιονίκη και 4 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Στον αγώνα συμμετέχει ένα ακόμα άξιο ελληνικό πλήρωμα με τους Ντάνη Πασχαλίδη και Μυρτώ Παπαδοπούλου.

Το σκάφος Nacra17 foil είναι ουσιαστικά η Formula1 της αγωνιστικής ιστιοπλοϊας ολυμπιακών διαδρομών, έχει μήκος 5,25 μ. και επιφάνεια ιστίων 40 τ.μ., αποτελείται από δύο πλωτήρες (catamaran) με καρίνες «πέδιλα» (foil) που έχουν τη δυνατότητα να ανυψώνουν το σκάφος εκμηδενίζοντας ουσιαστικά τις τριβές, και είναι σε θέση να επιτύχει ταχύτητες της τάξης των 30 ν.μ./ώρα, δηλαδή όσο περίπου τρέχουν τα γνωστά μας επιβατικά σκάφη «δελφίνια».


Ο αγώνας, που αναμένεται συναρπαστικός, θα διαρκέσει από 3 έως τις 8 Δεκεμβρίου και μεταδίδεται ζωντανά από τη συνδρομητική υπηρεσία sidelineapp.com, σε ώρες που ξεκινούν από 3 π.μ.

Καλή Δύναμη και Καλή Επιτυχία!

Aimilios 20191202